Financiën

Boekenfonds

Het boekenfonds wordt verzorgd door het leermiddelenfonds Iddink. Alle ouders/verzorgers en leerlingen ontvangen van de vestigingsadministratie informatie over de studie, het vakkenpakket, de bijbehorende leermiddelen en een brief met bestelinformatie van Iddink. In deze brief staat beschreven hoe u de bestelling van de leermiddelen kunt plaatsen en wanneer u de leermiddelen thuis kunt verwachten. De schoolboeken zijn gratis, echter kan het wel zo zijn dat u andere materialen (zoals een atlas) zelf aan dient te schaffen. U krijgt hierover van de school van uw kind bericht. Aan het eind van het schooljaar stuurt Iddink informatie over het inleveren van de leermiddelen.

Heeft u een vraag over de bestelling, de leermiddelen of de levering hiervan? Ga dan naar https://www.iddink.nl/kennisbank/. Op deze pagina staat de meest gestelde vragen en antwoorden alsmede de verschillende contactopties. Heeft u schoolgerelateerde vragen? Dan kunt u contact opnemen met de school van uw kind.

Extra’s voor gezinnen met een krappe beurs

Heeft u een laag inkomen en moeite om de schoolkosten te betalen? Dan zijn er voor inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn verschillende organisaties die u kunnen helpen. Dit geldt ook voor andere gemeenten. Stichting Leergeld is er voor extra uitgaven als uw kind naar de middelbare school gaat, zoals een laptop of een fiets. Eens per jaar kan uw kind een schoolspullenpas krijgen, waarmee hij of zij onder andere een schooltas en gymkleding kan kopen. Kijk op de website van Stichting Leergeld of u in aanmerking komt voor hulp.

Het Jeugd Deelname Fonds betaalt de contributie voor een sportvereniging, zwemlessen of lesgeld voor een culturele activiteit. Kijk op de website van het Jeugd Deelname Fonds of u in aanmerking komt voor hulp. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft diverse regelingen voor mensen met een laag inkomen.

Ongevallenverzekering

We hebben een collectieve ongevallenverzekering afgesloten waardoor leerlingen op weg naar school, onder schooltijd, op weg naar huis en tijdens excursies zijn verzekerd.

Aansprakelijkheid

Wij zijn niet aansprakelijk voor de spullen van leerlingen. Eigendommen die kwijt of kapot zijn, kunt u niet op ons verhalen. Wanneer uw kind iets stuk maakt op school, bent u verantwoordelijk voor de kosten.